Informacije za III kvartal 2016

U našem Centru trenutno boravi 22 djece, što je 94% od popunjenosti kapaciteta.

TABELARNI PRIKAZ STRUKTURE DJECE PO GRUPAMA

GRUPA DJEČACI DJEVOJČICE UKUPNO
I grupa 0-15 mjeseci 3 3 6
II grupa 15mj.-3 godine 5 1 6
III grupa 3-6 godina 5 5 10
UKUPNO 13 9 22

U proteklom periodu Centar je napustilo dvoje djece i to: jedno dijete je vraćeno u biološku porodicu , i jedno dijete je zbrinuto usvajanjem.

Što se tiče prijema u naš Centar primljeno je dvoje djece.

ZDRAVSTVENO STANJE

Zdravstveno stanje djece u proteklom periodu je uglavnom bilo uredno ,uz redovne mjesečne preglede od strane dr.pedijatra. Takođe obavljeni su redovni specijalistički pregledi djece po uputama dr.pedijatra.

Posjete naših vanjskih saradnika; odnosno logopeda i psihologa su bile redovne uz odrađene tretmane sa određenom djecom.

IZLETI I PUTOVANJA

LJETOVANJE 2016.

Starija grupa djece našeg Centra je u pratnji osoblja i ove godine bila na ljetovanju od 07.07-14.07, na već poznatoj destinaciji otok Murter u mjestu Jezera. Ljetovanje je za djecu bilo jako uzbudljivo, djeca su uživala u lijepom vremenu, toplom i čistom moru.Kao i svake godine vratili se sretni sa puno uspomena i doživljaja.

 

POSJETA ETNO DOMAĆINSTVU „HAJDUČKA ČESMA“

Nedaleko od našeg mjesta Kulen Vakufa , nalazi se novoizgrađeno etno domaćinstvo „Hajdučka česma“. Da bi djeca upoznala bližu oklinu starija grupa u pratnji svojih teta je bila u posjeti ovom domaćinstvu. Ljubazna i topla dobrodošlica domaćina, te ugodan boravak na ovom domaćinstvu odlike su ove posjete. Djeca su imala priliku da vide dosta domaćih životinja, da se upoznaju sa starinama i uživaju u bogatom prirodnom okruženju.

Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se zahvaljuju porodici Muslić na lijepom i ugodnom boravku u njihovom domaćinstvu.

DRUŽENJA SA VELIKIM DRUGARICAMA

Druženja sa Velikim drugaricama su organizirana prema planiranim aktivnostima svakih petnaest dana.

POSJETE

Tokom proteklog perioda imali smo veliki broj posjeta, a posebno smo imali više posjeta jer smo u proteklom periodu imali dva vjerska praznika, odnosno dva Bajrama. Sve posjete su bile sa vrijednim donacijama, koje su od velikog značaja za normalno funkcionisanje našeg Centra

Ovim putem djeca i osoblje našeg Centra se još jednom zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su nas posjetili i uručili vrijedne donacije.