INFORMACIJE ZA I KVARTAL 2017

PERIOD JANUAR-MART

U našem Centru trenutno je zbrinuto 16-oro djece.

STRUKTURA DJECE PO GRUPAMA

GRUPA DJEČACI DJEVOJČICE UKUPNO
I GRUPA 0-15 MJESECI 1 3 4
II GRUPA 15MJ-3 GODINE 3 2 5
III GRUPA 3-6 GODINA 2 5 7
6 10 16

 

U protekla tri mjeseca, u naš Centar je prema zahtjevu nadležnog CZSR primljeno jedno dijete iz familije.
Što se tiče odlaska iz Centra, tkđ prema rješenju nadležnih CZSR ,napustilo dvoje djece. Jedno dijete je vraćeno u biološku porodicu, dok je jedno dijete zbrinuto usvajanjem.

ZDRAVSTVENO STANJE

Od početka ove godine djeca našeg Centra, imaju novu dr. pedijatricu dr Aida Bajrektarević.
Zdravstveno stanje djece, s obzirom na zimski period je bilo uglavnom uredno, osim manjih viroznih prehlada koje su adekvatno sanirane. Redovno su obavljani kontrolni pregledi djece po uputama dr. specijalista.
Vanjski saradnici: psiholog i logoped su redovno obavljali svoje tretmane sa određenom djecom.
DRUŽENJA SA VELIKIM DRUGARICAMA
Prema planiranom planu i programu redovno su održavana druženja sa Velikim drugaricama. 29.01. Uposlenice našeg Centra, kolegice Jasna i Ajša su održale sastanak sa Velikim drugaricama. Obavljen je razgovor o budućim planovima druženja, a ovom prilikom drugaricama su uručeni i prigodni pokloni u znak zahvalnosti i suradnje sa našim Centrom.

POSJETE

I u proteklom periodu smo imali dosta posjeta našem Centru, kako grupnih tako i pojedinačnih. Svaka posjeta je bila sa određenom donacijom, bilo novčanom ili materijalnom ,te se ovim putem djeca i osoblje još jednom zahvaljuju svima koji su nas posjetili i svojim donacijama olakšali normalno funkcionisanje Centra.

IZLETI I PUTOVANJA

U proteklom periodu, s obzirom da je bila zima djeca su imala manje izleta i putovanja.
17.03. Lijepi proljetni dan. Starija grupa djece je u pratnji svojih teta išla u Bihać. Posjetili su gradsku pijacu ,gdje su se upoznali šta se to prodaje na pijaci. Nakon pijace posjetili su T.C. Robot, gdje su djeca obišla Centar,te jedan dio vremena proveli u igraonici za djecu.
26.03.Sunčan i lijep nedjeljni dan. Starija grupa djece je išla na izlet u prirodu, gdje je na obližnjem privatnom ranču od našeg sugrađanina, organiziran roštilj za djecu.Djeca su uživala u lijepom vremenu, prirodi.

HUMANITARNA AKCIJA VRTIĆA „PINOKIO“ ZA DJECU DUGE

Povodom Međunarodnog dana dječije knjige, dječiji vrtić „Pinokio“ iz Bihaća, je organizirao humanitarnu akciju pod sloganom“Pomozimo Centru Duga Kulen Vakuf kupovinom slikovnice Bajka o mjesecu, obradujte svoje dijete, pomozite Duginoj djeci.
Završnica ovog humanitarnog projekta bila je 31.03. kada su pozvali djecu iz Duge na dramatizaciju bajke „Snjeguljica i sedam patuljaka“, koja je održana u Muzeju Avnoj-a.
Starija grupa djece je u pratnji osoblja bila na predstavi, djeca su bila sretna i vesela.
Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se još jednom zahvaljuju osoblju i djeci vrtića „Pinokio“ , na njihovoj akciji, za nesmetano funkcionisanje našeg Centra.