Informacije za II kvartal 2017

PERIOD APRIL-JUNI

U našem Centru trenutno boravi 17-oro djece različite starosne dobi.

STRUKTURA DJECE PO GRUPAMA

GRUPA DJEVOJČICE DJEČACI UKUPNO
I GRUPA0-15 MJESECI 4 1 5
II GRUPA 15MJ-3GODINE 2 3 5
III GRUPA 3-6 GODINA 5 2 7
11 6 17

 

U proteklom periodu nismo imali odlazaka djece iz Centra. Što se tiče prijema; imali smo jedan prijem, beba starosne dobi 10 dana.

 

ZDRAVSTVENO STANJE

Zdravstveno stanje djece u proteklom periodu je uglavnom bilo uredno ,uz redovne mjesečne preglede od strane nadležnog pedijatra.

Vanjski saradnici:logoped i psiholog su redovno obavljali tretmane sa određenom djecom.

 

DRUŽENJE SA VELIKIM DRUGARICAMA

Prema planiranim aktivnostima ,redovno su održavana druženja sa Velikim drugaricama svakih 15 dana. Jedna od planiranih aktivnosti bila je izlet u prirodu uz roštilj, gdje su djeca u pratnji teta i Velikih drugarica išla na izlet pored rijeke Une. Cijelo sunčano poslijepodne su proveli u druženju ,igri uz našu ljepoticu Unu.

 

IZLETI I PUTOVANJA

 

30.05.2017. Starija grupa djece, je u pratnji teta bila u posjeti Etno selu „Hajdučka česma“, koje se nalazi u sklopu N.p. „Una“.Lijepo i sunčano vrijeme omogućili su boravak djece na čistom zraku.Djeca su imala priliku da upoznaju domaće životinje koje se nalaze u sklopu Etno sela.

 

POSJETE I DONACIJE

POSJETA PREDSTAVNICA MEDICINSKE ŠKOLE BIHAĆ

21.05.2017. Veoma vrijedna pomena je humanitarna akcija učenika Medicinske škole Bihać. Naime, učenici IV f razreda (hemijski smjer), osvojili su u nagradnoj igri od firme „Violeta“, 300km.Osvojeni nagradu odlučili su pokloniti djeci Centra Duga. Za osvojeni novac kupili su higijenske, kozmetičke proizvode te slatkiše.Učenice Alagić Jasmina i Imširević Ajla su ispred svog razreda posjetile djecu i donijele donaciju.Posjeta je protekla u upoznavanju sa organizacijom rada u Centru, obilasku Centra i kratkom druženju sa djecom.

Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se još jednom zahvaljuju na posjeti i njihovoj vrijednoj donaciji.

 

DONACIJA UDRUŽENJA „NOVA NADA“ IZ NORVEŠKE

Naš Centar redovno dobija vrijedne donacije od Udruženja „Nova Nada“ iz Norveške. Tako smo i prije nekoliko dana dobili vrijednu donaciju u higijenskim potrebštinama, odjeci i obući te kuhinjskim potrepštinama.

Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se još jednom zahvaljuju navedenom udruženju na njihovoj vrijednoj donaciji ,koja je od velikog značaja za normalno funkcionisanje našeg Centra.

U proteklom periodu imali smo veliki broj posjeta kako fizičkih tako i pravnih lica, a posebno pred bajramske blagdane.

Od fizičkih lica posjetili su nas:-Puškar Valadila,  Stefanie Ulleweit,Murtezi Robert, Nesimović Elvedin i Denisa, Memić Šemsudin, Klarin Lucija I kristijan, Adnan Alijagić, Lukić Marina i Goran, Ilija i Silvija, Tahrić Emira, Oraščanin Eman, Šehović Mirela, Suljević Samir, Salihagić Safeta, Salkić Samir, Dervišević Aida, Melkić Husein, Kurtagić Refija i Suad,Karačić Sulejman, Dervišević Remiza, Malkoč Senada i Samil, Ljubijankić Mirzet, Smajić Sabina, Halilović Nađa i Dino, Fazlić Mirela, Kurtović Murat, Halkić Redžo, Veladzić Hata i Mesud, Karalić Mehmed,Rekić Safet, Hodzić Rifet, Jukić Mesud, Tahrić Ahmet.

Od pravnih lica posjetili su nas:Unsko sanski koledz, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Udruženje predškolskih radnika FBiH,O.Š. „Kamenica“-područna škola Papari, Medicinska škola Bihać, Ministar zdravstva , rada i socijalne politike, Centar za obrazovanje odraslih E.R.M.-Cazin.

Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se još jednom zahvaljuju svima koji su nas posjetili, te svojim donacijama pomogli normalno funkcionisanje našeg Centra.

 

TRADICIONALNO BAJRAMSKO DARIVANJE U.G „SRCE CAZINA“

Tradicionalno već jedanaestu godinu zaredom predstavnici U.G.“Srce Cazina“ i  gradska uprava Cazin, pred bajramske blagdane, posjetili su naš Centar. Uz odjeću, koja je donacija Udruženja „Srce Cazina“ i cazinjanina Fuada Hušidića koji živi i radi u SAD-u, djeca su obradovana i bajramskim paketićima od Medzlisa I.Z. Cazin. Pelene i higijenske potrepštine u vrijednosti 500km obezbijedili su Arif i Zarina Porobić. A posebne prehrambene pakete pripremili su supermarket Alinea i MN Redzić.

Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se zahvaljuju na posjeti i njihovim vrijednim donacijama.

 

ZAVRŠENA AKCIJA VRTIĆA „PINOKIO“ BIHAĆ

Humanitarna akcija pod sloganom „Pomozimo Centru Duga Kulen Vakuf kupovinom slikovnice Bajka o mjesecu, obradujte svoje dijete, pomozite Duginoj djeci“ , završena je i ukupno je prikupljeno 2.820 KM.

Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se još jednom zahvaljuju vrtiću Pinokio na pokrenutoj akciji, te djeci i roditeljima koji su kupili slikovnice.

 

LJETOVANJE DJECE CENTRA DUGA

 

Starija grupa djece je i ove godine u pratnji teta bila na ljetovanju ,  na otoku Murteru mjesto Jezera od 29.06-05.07.Lijepo i sunčano vrijeme, toplo more omogućili su djeci vrhunsko uživanje svih dana boravka.Djeca su se sretna i zadovoljna vratila kući, sa mnoštvom lijepih uspomena,utisaka i doživljaja.