XVI Internacionalna Likovna kolonija za djecu centra Duga

Fondacija Centar Duga Art u saradnji sa Gradskom Galerijom Bihać organizirali su XVI Internacionalnu Likovnu koloniju za djecu centra Duga koja je  održana 12. Maja u Kulen Vakufu u prisustvu brojnih umjetnika kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz zemalja regije. Donirano je oko stotinu umjetničkih radova Centru za nezbrinutu djecu Duga koja će u narednom periodu biti izlagana u više galerija u BiH kao i u inostranstvu gdje će se vršiti slobodna prodaja i aukcija doniranih slika.

Među prisutnima su bili pomiješani osjećaji tuge jer je ovo prva Likovna kolonija bez našeg direktora Centra Duga Admira Lješčanina, a ujedno i sreće da se njegovo djelo i rad Centra Duga nastavlja i dalje onako kako je njegova želja i bila.

Zahvala ide prvenstveno svim umjetnicima koji su dali svoj doprinos ovoj humanoj akciji za djecu Centra Duga, mnogim sponzorima koji su omogućili svojim učešćem da se što bolje organizira Likovna Kolonija a to su:

Gradska uprava Bihaća sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlić, Nacionalni park Una, RIZ Krajina, Bihaćka pivovara Preminger, Kiseljak, ŠNZ, Grawe osiguranje, Uniqa osiguranje, Adriatik osiguranje, Meggle, SOS Dječije Selo.

Zahvala ide i grupi Zabranjeno pušenje koja je popratila ovaj događaj dajući podršku i saradnju u budućim aktivnostima za djecu Centra Duga.