Likovna kolonija „Admir Lješčanin Duga“

XVII likovna kolonija za djecu centra Duga održana je 25. maja, ove godine po prvi put pod nazivom „ Admir Lješčanin Duga“.  Prijedlog je dala Prof.dr. Amela Hadžimejlić, dugogodišnja učesnica likovnih kolonija za djecu Centra Duga.  Svi prisutni umjetnici su se jednoglasno složili njenom idejom, kako bih se i na ovaj način još jednom odala počast, čovjeku koji je učinio maksimum napora da Centar Duga, danas postane reprezentativna ustanova za brigu i smještaj djece bez roditeljskog staranja.

I ovaj put se odazvao veliki broj umjetnika i dao svoj doprinos ovoj ustanovi za njen nesmetan rad.

Centru Duga je poklonjeno 130 umjetničkih radova, koji će se prodavati putem izložbi, aukcija, web stranice i u prostorijama Centra Duga.

Centar Duga ima veliku podršku sponzora bez kojih Likovnu koloniju ne bi bilo moguće organizirati. A to su Gradska uprava Bihać na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlić, Riz Krajina, Preminger pivovara, Meggle, Grawe osiguranje, Adriatic osiguranje, Uniqa osiguranje, Nacionalni park „UNA“,  „Ovako“, ŠNZ i muzičkoj grupi „Opet Bend“.

Djeca i uposlenici Centra Duga su neizmjerno zahvalni svima koji su dali doprinos Likovnoj koloniji „ Admir Lješčanin Duga“.