Vrijedne donacije za Centar „Dugu“ iz Norveške

Vođeni humanošću i osjećajem odgovornosti, bh dijaspora, prvenstveno iz Norveške, okupljena u humanitarnu organizaciju „Nova Nada“ godinama pomaže djeci u BiH, bilo da su napuštena, siromašna ili djeca sa posebnim potrebama. No, nisu samo Bosanci i Hercegovci oni koji pomažu i volontiraju u ovoj nevladinoj organizaciji, već i velik broj Norvežana koji su se uključili u ovu organizaciju.
Već duži niz godina preko koordinatora ove organizacije u BiH gosp.Zdenke Krpan, naš Centar dobiva vrijedne donacije u higijenskim potrepštinama (pelene, vlažne maramice), odjeći, obući, igračkama i školskom priboru.

Predstavnici Centra „Duga“ su na poziv predstavnika „Novih Nada“ bili u posjeti na obilježavanju godišnjice ovog udruženja.
Jedna hvale vrijedna akcija je da su u toku 2015. godine aktivisti Centra Duga radili na projektu izgradnje kuće za porodicu Halkić iz Cazina,a projektu su se pridružile i „Nove Nade“ te svojom donacijom namještaja, kućanskih aparata te prostirke pomogle da se ova porodica ugodno osjeća u svom novom toplom domu.
Ovim putem djeca i osoblje Centra Duga se još jednom zahvaljuju organizaciji „Nova Nada“ na dosadašnjim vrijednim donacijama, koje su od velikog značaja za normalno funkcionisanje našeg Centra.